Skattebolaget - Massor med info om skatteverket

Skattebrott och Skattekontroll

Skattebrott beivras av Skatteverket

Skatteverket har en mycket viktig upp gift att upptäcka skattebrott och påverka lagstiftningen för att minska risken för skattefusk. Dessutom genomför Skatteverket regelbundna skattekontroller.

Skattebrott

Skatteverket har en egen Skattebrottsenhet som t.ex. genomför förundersökningar tillsammans med Åklagarmyndigheten vid misstänkta skattebrott. Skatteverket har också rätt att samla in underlag får många andra källor och myndigheter för att upprätthålla ett fungerande, rättvist och konkurrensneutralt skattesystem.

Skattekontroll

Skattekontroll av Skatteverket

Skatteverket arbetar dels förebyggande och reaktivt med skattekontroller. Områden som Skatteverket vet att det förekommit mycket felaktigheter i deklarationerna eller medvetet fusk kan skatteverket gå ut med information att särskilda skattekontroller och granskningar kommer att genomföras.

Detta kan t.ex. vara för privatpersoner försäljning av vissa svårdeklarerade folkaktier eller företag i en viss bransch som t.ex. restauranger eller ännu mer specifikt som frisörer eller pizzerior.


Allt intressant om Skatteverket och skattebolag

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om Skatteverket men också en del kul och lustiga saker gällande skattebolag.Meny - Skatteverket
Till förstasidan på www.skattebolaget.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter